BloggProffs

Jävla datorer

Ja.. jag svär – bara att vänja sig vid det

Datorer är ett sabla gissel egentligen. Tror inte det finns något som jag egentligen hatar så mycket som datorer – samtidigt som jag dyrkar dom.. Tror vi har någon konstig hat-kärleksrelation till varandra.

Hursom, det senaste är att min dator börjat stänga av sig lite när den känner för det. Trodde först det rörde sig om kylningen (för varm processor) så jag började kika efter ett större chassi där jag skulle kunna leka mer med luftgenomströmningen. Får tag i ett fulltower (för er oinvigda: ett jävla stort chassi) och inreder det med mina prylar. Det hjälper inte.

Så vad nu? Jo jag dunkar i en 220V fläkt i golvet på fanskapet och med farsans hjälp (eller ja, hans verktyg) gör jag en miljon små hål i botten (svag effekt på fläkten annars). Nu är den sval i alla fall!

CPU (processor) kommer aldrig över 56° (bara testat när jag spelar spel visserligen), men attans vad det låter (vilket jag redan visste att det skulle göra – 220V fläkten är ju liksom en industrifläkt).

I alla fall.. datorn verkar nöjd – jag får helt enkelt överrösta suset med musik tills jag fått tag i bättre kylanordning (flytande kväve?).

Ibland vill jag bara svära över allt vad datorer heter.. jag ska fan flytta till en bananö nånstans ute på internationellt vatten och skapa mig ett eget land och kriminalisera datorer (troligen inte)

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu