BloggProffs

Bli rik på domäner?

Ja.. det tror iaf Christensen & Karlsson Reklambyrå att man kan bli. Dom säljer nämligen ett paket bestående av 2st domäner (erbjudanden.se och .nu) för 10 000 000 kr (japp.. tio miljoner kronor).

Det är som hittat! Jag funderar på att belåna huset (om jag haft ett), sälja en njure eller två och köpa dom där domänerna.. ujj vilket pris. Nästan gratis!

Nej men allvarligt. Det har blivit en ny trend i Sverige att försöka göra sig pengar på domänhandel, och visst finns det pengar att göra men Sverige ligger lite efter (typ några tusen år) inom den marknaden så det är svårt att göra sig enorma pengar på det. Men visst går det, jag har bekanta som lever på det.

Jag sitter på ett forum som heter WebmasterNetwork (ett forum för oss som har egen hemsida och som har ett speciellt intresse i det) och där dyker det titt som tätt upp lite roliga domäner till salu. Här är några exempel:

  • Webyrå.se (notera felstavningen) budgivningen är igång och startbudet är 100:- (ingen har lagt bud ännu.. undrar varför)
  • Köttfärssås.se är en personlig favorit.. Skön adress att köra epost på, vet inte om den fortf. är till salu men jag tog med den iaf.
  • Prostataundersökning.se lite smal marknad för en sådan sida kanske.. men varför inte ha ett forum på den.. eller, njae kanske inte
  • Mensvärk.se vore en störtskön adress för de tjejer där ute som verkligen vill visa folk vilket humör dom är på! ”Ska vi webcamma över MSN? Sure – min msn är iskall_brud@mensvärk.se”
  • TVbilagan.se är också en riktig baddare- ägaren vill ha minst 100 000 för den godingen. Vad jag vet inga budgivare än vad jag vet så du kan ju göra ett fint kap där!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu